Op donderdag 7 maart houdt Matthias Olthaar een lezing in de Nieuwe Kerk Groningen over het klimaat. De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vooraf reserveren is niet nodig.

Leven van genoeg
Genoeg betekent niet te weinig maar ook niet te veel. Wist je dat we, uitgaande van een modaal inkomen, zomaar 20 procent minder kunnen werken bij een leven van genoeg? Zonder dat we te weinig hebben? Met ons geld kunnen we spullen kopen, maar we kunnen met onze leefstijl ook tijd en ruimte creëren voor vreugdebronnen die onuitputtelijk zijn. Hoe dat precies werkt en met welke concrete handvatten je aan de slag kunt gaan vertelt Matthias Olthaar van Just Enough in zijn lezing.

Hoop tijdens klimaatcrisis
De lezing van Matthias Olthaar is de derde in een serie van drie over het klimaat. Op 9 november sprak Paul Schenderling in een goede gevulde Nieuwe Kerk over leven na de groei. Matthias Olthaar denkt vanuit hetzelfde model als Paul Schenderling. Hij werkt aan de uitbreiding van kennis over schone en duurzame producten. Olthaar gaat met de zaal in gesprek over hoop tijdens de klimaatcrisis. Over lichtpunten te midden van donkere wolken die zich dreigend samenpakken aan de horizon. En over een handelingsperspectief voor ons.

Meer informatie op www.justenough.nl .