De voorbereidingen van Op het Spel gaan van start. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn er workshops in de Nieuwe Kerk. De workshop van 3 november duurt van 19.30 tot 22.00 uur; de workshop van 4 november van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens de workshops gaan we aan de slag met theatrale vormen rondom de thema’s van Op het spel. Ook gaan we samen zingen. Daarnaast krijg je meer informatie over de voorstelling.

In de workshop gaat het in de eerste plaats om spelplezier. Daarnaast zijn we ook op zoek naar drie volwassen hoofdrollen en vijf hoofdrollen gespeeld door kinderen. We denken er ook aan om gebruik te maken van extra spelers, voor het geval een speler op een bepaalde dag niet kan. Ook komt er een lakeienkoor, dat speelt zingt en mee beweegt. Verder zijn er nog allerlei mensen nodig die op een andere manier kunnen helpen bij de voorbereidingen en tijdens de voorstelling.

De workshop is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Kees van der Zwaard, Anne Folkertsma, Jantine Landman Zuur en Mannes Hofsink begeleiden de workshop.

Repetities voor de volwassen rollen zullen meestal op vrijdagavond zijn plaatsvinden, vanaf januari. Voor de kinderen zal het waarschijnlijk op vrijdagmiddag zijn.